Bramboráky na kameni – dokonalá chuť a křupavost

Vyzkoušejte tradiční bramboráky připravené na rozpáleném kameni na gril!  Díky této metodě získají perfektní křupavou strukturu a jedinečnou chuť.   

 

Recept byl zaslán fanouškem na naši stránku na Facebooku – děkujeme!

 

 copilot_image_1749152413972

 

Postup přípravy

1. Všechny ingredience smícháme v míse a důkladně promícháme, aby vzniklo kompaktní těsto.  

2. Pokud volíme variantu s masem, zelím nebo cuketou, přidáme vybranou surovinu a znovu promícháme.  

3. Rozpálíme kámen na gril a dostatečně ho potřeme olejem, aby se těsto nepřichytilo.  

4. Pomocí lžíce vytváříme menší placky a pečeme na kameni z každé strany dozlatova.  

5. Ochutnáme první bramborák – pokud je potřeba, dochutíme těsto přidáním soli nebo majoránky, aby chuť byla dokonalá.  

6. Podáváme horké s oblíbeným dipem nebo jen tak, jako dokonalou křupavou pochoutku.  

 

Tip na servírování

Základní těsto lze znásobit a připravit více variant najednou – rodina i hosté si budou pošmakovat a každý si přijde na své! 😋  

 

Tento recept dokonale využívá vlastnosti kamene na gril a přináší tradiční českou chuť v moderním provedení. Díky fanouškovi za skvělý tip!  

 

Petr z KamenyNaGril.cz